Skip to main content

JIJ&Overijssel won in 2016 de Galjaardprijs. Daarmee werd het platform uit 54 inzendingen verkozen tot meest inspirerende, innovatieve en impactvolle vorm van publiekscommunicatie van 2016. Met het online platform JIJ&Overijssel slaat de provincie Overijssel een brug tussen overheid en inwoners. De jury roemde dit project om de mooie mix van inhoud, participatie en interne en externe activiteiten. “Binnen en buiten verbinden, en handelen naar en met de werkelijkheid”, aldus voorzitter van de jury Guido Rijnja.

“Wij zijn ongelooflijk blij en trots dat de jury ons doorzettingsvermogen heeft herkend en beloond”, stelt Heidie van den Brink, adviseur bij Boerdam. Provinciaal projectleider Ferenc van Damme ziet met deze erkenning ook zijn eigen visie op de rol van het openbaar bestuur landen bij zijn vakgenoten. “De jury ziet dat communicatie het proces wordt, dat is wezenlijk anders dan communiceren over het proces”.

JIJ&Overijssel jaagt actief op goede ideeën uit de samenleving en brengt deze naar het provinciehuis. Het begon in 2009 als campagnesite voor een meer zichtbare provincie, maar kreeg de kans om door te groeien naar een completer platform dat maatschappelijke betrokkenheid aanjaagt. Sindsdien zijn er honderden initiatieven gestart via het platform. Van Overijsselaars met een goed idee. Van evenementen, maatschappelijke organisaties, cultuurpartners, burgerinitiatieven, concerten, live-registraties, een biofoodbeweging; het krijgt allemaal een plek op het platform, dat in veelkleurige digitale actietegels de veelzijdigheid van deze maatschappelijke ideeënmachine etaleert.
De Overijsselse Commissaris van de koning Ank Bijleveld-Schouten is zeer verheugd met de prijs. “Fantastisch dat Overijssel met Jij&Overijssel deze prijs heeft gewonnen!” Bijleveld is trots op alle medewerkers “die hier al jaren hard werken om mensen dichter bij de democratie te krijgen.”

Sinds vorig jaar kwam daar bovendien een fundamenteel element bij: het aanjagen van democratische vernieuwing. Van den Brink: “We werken al enkele jaren aan JIJ&Overijssel en vonden onze aanpak nu ‘Galjaardprijs-waardig’. Dit omdat het ons nu echt lukt om vorm te geven aan nieuwe manieren van werken en denken. Zowel binnen de muren van het provinciehuis als in de samenleving.”
Kijk zelf mee: www.jijenoverijssel.nl

De Galjaardprijs is de vakprijs voor publieke communicatie. De prijs wordt sinds dertien jaar uitgereikt door de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals in de publieke sector, Logeion (voorheen VVO). De prijs wordt uitgereikt aan de meest inspirerende, innovatieve en impactvolle publiekscommunicatie. De jury bestond dit jaar uit, Reint Jan Renes (lector crossmediale communicatie in het publieke domein aan de Hogeschool Utrecht), Guido Rijnja (coördinator algemeen communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst, voorzitter van de jury), Vera de Witte (directeur Communicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten), en Louwra Weisfelt (communicatieadviseur GGZ Friesland en winnaar in 2015).

Close Menu

Ivo Boerdam

Oude Deventerstraatweg 64
8017BD Zwolle Nederland
KVK Zwolle 75952629
hello@ivoboerdam.nl
Whatsapp
T: +31(0)6 55 39 53 37
E: hello@ivoboerdam.nl